The Bridge Chapter Holland is een Harley Owners Group (HOG) chapter. Dit betekent concreet dat je alleen lid van het chapter kunt zijn wanneer je ook aangesloten bent bij de HOG.

Onze naam danken we natuurlijk aan de John Frostbrug, in Arnhem bekend van de ‘Slag om Arnhem’ tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Ons chapter is opgericht op 24 juli 1997 met het toenmalige Harley World Arnhem als sponsoring dealer.
In het jaar 1997 werd ook voor het eerst een kampeerweekend georganiseerd, nu jaren later het bekende Chapterweekend.

Met de verhuizing van onze dealer naar Apeldoorn is het chapter uiteraard mee verhuisd en hebben we in Apeldoorn een mooie tijd doorgemaakt. De ruimte die er voor ons chapter was ingericht was erg mooi en knus, en de club-avonden waren dan ook altijd erg gezellig. Op het hoogtepunt van het bestaan telde het Chapter 205 leden, maar na invoering van het feit dat je naast Chapterlid ook HOG lid moest zijn liep dit aantal terug naar ongeveer 100 leden.

Nadat in 2008 Harley World in Apeldoorn zijn deuren sloot, zijn we, noodgedwongen, een tijdje een dealerloos chapter geweest. De wat minder frequent gehouden clubavonden waren nog steeds gezellig ondanks het feit dat er geen vast onderkomen was.

Toen er een aankondiging volgde dat er een nieuwe Harley dealer in Heteren gevestigd zou worden bloeiden de harten van de chapterleden weer op. Eindelijk weer een vaste plek waar we naar toe konden gaan. Sinds de feestelijke opening van Big-Rivers Harley-Davidson op 26 februari 2010 heeft ons chapter dus een nieuw onderkomen aan de Muskushouwsestraat 32 in Heteren.

Onze dealer steunt en faciliteert de activiteiten van het chapter en dat is omgekeerd ook het geval, zodat klanten van Big-Rivers ook vaak van de activiteiten van het chapter kunnen profiteren.

Natuurlijk hopen we dat hierdoor de klanten van Big-Rivers zich gaan aansluiten bij ons chapter en dat zien we gelukkig steeds meer gebeuren.