HARLEY-DAVIDSON PERSBERICHT

HARLEY-DAVIDSON PAN AMERICA MIDDELPUNT VAN UNIEKE H.O.G.-ESTAFETTE

THE GREAT RELAY: CHARITY-AVONTUUR DOOR 13 LANDEN

RIJSWIJK (8 april 2021) – De Harley Owners Group, beter bekend als H.O.G., is de grootste en meest betrokken rijdersclub ter wereld. De H.O.G. heeft meer dan 1 miljoen leden in alle uithoeken van de wereld. Deze zijn verenigd in lokale, door dealers gesponsorde ‘chapters’. Op 21 mei slaan 25.000 H.O.G. leden van 90 chapters in 13 landen de handen ineen om te beginnen aan een waanzinnig avontuur.

In maar liefst 90 etappes rijden zij de gloednieuwe Harley-Davidson® Pan America™ vanuit Londen naar Luxemburg en vervolgens door de Benelux en Duitsland naar de het noordelijkste punt van het Europese continent, de Noordkaap. Daarna daalt de motor af naar Oslo, Kopenhagen en maakt vervolgens de oversteek naar Engeland, waarna de motor in 38 etappes door Engeland en Ierland terug naar Londen gereden wordt. Na ruim 14 weken, 13 landen, 90 dealers en 15.000 afgelegde kilometers eindigt de Pan America™ zijn reis in de Engelse hoofdstad.

Great, greater, greatest

The Great Relay is een klassieke motorestafette, iedere etappe is een openbare ride-out. Startpunt is altijd de lokale H-D-dealer. Het aan die dealer verbonden H.O.G. chapter zet een geweldige route uit die eindigt bij de volgende H-D-dealer. Daar wordt de karavaan ontvangen in samenwerking met het lokale H.O.G. chapter. De volgende dag vertrekt dat chapter met in zijn midden de Pan America™. Dit 15.000 kilometer lange avontuur is zo de ultieme test voor Harley-Davidsons eerste Adventure Touring model, dat gebouwd is om grenzen te verleggen en de verhoudingen in het all-road segment flink op te schudden. De robuuste, technologisch geavanceerde motorfiets is van de grond af ontworpen om rijders vertrouwen te geven en ze te helpen het avontuur aan te gaan, waar de route ze ook brengt.

Zelf meerijden

Wie jij ook bent en wat je ook rijdt, Harley-Davidson en de aangesloten H.O.G. chapters nodigen je van harte uit om mee te rijden. Eén etappe, meerdere etappes of de hele route, alles mag. Door de vorm van deze relay leent hij zich goed om binnen lokale geldende coronarichtlijnen plaats te vinden. De route van The Great Relay staat op de website www.thegreatrelay21.com en ook op de My Drive applicatie van TOMTOM. Je vindt er van iedere etappe de route als GPX-bestand, gratis te downloaden. 

Draag je steentje bij: Two Wheels for Life

Door mee te rijden krijg jij niet alleen de kans om de Harley-Davidson® Pan America™ zelf te ervaren, ook kun je zo je steentje bijdragen aan het inzamelen van geld voor Two Wheels For Life. The Great Relay steunt namelijk deze hulporganisatie, die al sinds 1989 in Afrikaanse landen motoren inzet als transportmiddel voor gezondheidszorg. Op de motor onderwijzen en vaccineren zij gemeenschappen, transporteren zij medicijnen en vaccins en ondersteunen zij lokale artsen. Zo bieden ze maar liefst 47 miljoen mensen meer of betere toegang tot gezondheidszorg, waaronder COVID-19-vaccins. Je ziet: The Great Relay heeft alles in zich om een onvergetelijk avontuur te worden, en dat met een gouden randje. Meerijden (en doneren) dus! Er zijn mooie prijzen te winnen voor fundraisers die het meeste geld ophalen, zoals een trip naar Afrika om het werk van Two Wheels for Life met eigen ogen te zien! Doe mee.

Meer info over The Great Relay, de route, de deelnemende dealers en chapters en natuurlijk de nieuwe Harley-Davidson® Pan America™ vind je via www.thegreatrelay21.com

 

Over Harley-Davidson
Harley-Davidson, Inc. is het moederbedrijf van Harley-Davidson Motor Company en Harley-Davidson Financial Services. Onze visie: Onze legende uitbouwen en voorop lopen in de branche middels innovatie, evolutie en emotie. Onze missie: Meer nog dan machines bouwen, staan wij voor het tijdloze streven naar avontuur en vrijheid van geest. Sinds 1903 geeft Harley-Davidson de motorcultuur vorm met een groeiende lijn van vooruitstrevende, opvallende en personaliseerbare motorfietsen, rijervaringen en buitengewone motoronderdelen, accessoires en (motor)kleding. Harley-Davidson Financial Services biedt financieringen, verzekeringen en andere oplossingen om Harley-Davidson-rijders op weg te helpen. Ontdek meer op www.harley-Davidson.com.

– EINDE PERSBERICHT –